Üdvözöljük a Myorgan.net oldalon!

Amennyiben Ön gyakorló orgonát szeretne, választhat cégünk termékeiből, melyek között megtalálhat MIDI konzolokat, MIDI pedálokat, valamint kisebb méretű orgonákat is (rendelésre). Nagyobb, templomi hangszerek építését, karbantartását is vállaljuk.

Ha a legolcsóbb megoldással szeretne gyakorló orgonát?

Vásároljon egy MIDI pedálklaviatúrát cégünktől, és csatlakoztassa egy szintetizátor MIDI IN bemenetéhez, így az orgonák P+1 kopulájához hasonló megoldást kaphat, melyen a pedáljáték könnyen elsajátítható.
Amennyiben PC alapú orgonát szeretne, csatlakoztassa a pedálklaviatúra MIDI IN bemenetéhez a szintetizátort, a pedálklaviatúra kimenetéhez pedig a PC-hez tartozó hangkártya MIDI IN bemenetét. Ebben az esetben a pedál és a szintetizátor külön MIDI csatornára kerülhet, így a manuál és a pedál különféle hangszíneken szólaltatható meg. A rendszer bővíthető további szintetizátorokkal, de ez esetben már minden egyes manuálhoz külön MIDI bemenet, vagy USB-MIDI kábel szükséges.

Ha ez az Ön igényeinek kevés?

Cégünk vállalja az Ön igényeinek megfelelő MIDI játszóasztalok elkészítését, 2 vagy 3 manuálos kivitelben, pedállal, pisztonokkal, redőnytalpakkal, akár komplett regisztervezérléssel is. Ezt a játszóasztalt MIDI vagy USB felületen csatlakoztathatja a PC-jéhez, vagy - megfelelő elektronika beépítése esetén - akár egy elektromos vagy elektropneumatikus traktúrájú orgonához is. (ez esetben a MIDI-nél gyorsabb adatátvitelű, annál nagyobb távolságok esetén is megbízható, ipari szabványú adatátvitel kerül beépítésre).

PC alapú, orgonát szimuláló szoftverek, melyek MIDI játszóasztalainkkal, pedálklaviatúráinkkal használhatók

A Hauptwerk az egyik legnépszerűbb orgona-szimuláló program. Ingyenes próbaverziója 1024 egyidejű síp megszólalásáig otthoni használatra kitűnően alkalmas. Csak ez a szoftver támogatja a 24 bites, magas felbontású hangmintákat, de csak a fizetős változatban.
A MyOrgan egy nyílt forráskódú orgona-szimulátor. A Haputwerk első verziója mintájára készült. Fejlesztését abbahagyták, a szerző a fenti szoftver fejlesztő-brigádját gazdagítja tudásával.
A GrandOrgue a MyOrgan fennmaradt forráskódjai alapján továbbfejlesztett program. Jelenleg a legtöbb szolgáltatással rendelkező, teljesen ingyenes orgona-szimulátor.
Az Orgonám egy magyar fejlesztésű szoftver. Időkorlátos, regisztrációhoz kötött demó elérhető az oldalon. Számos változatban forgalmazza a készítője, és havidíjas verziókövetést is ajánl hozzá, folyamatos fejlesztéseket ígérve.
Ezen kívül találunk még számos orgona-szimulátort, mint pl. a jOrgan vagy a Puppy Organ. Ezek félkész projektek, csak informatikusnak ajánlott a használatuk.
Orgonahangot előállíthatunk még a Native Instruments szoftvereivel, vagy a népszerű GigaStudio programmal is, de ezek hangmérnökök, profi elektronikus zenészek számára készült, drága alkalmazások.

Az egyik legszebb hangmintákat produkáló hangmérnök oldala a Sonus Paradisi. A Zlata Koruna névre hallgató cseh apátság orgonájából egy 4 regiszteres összeállítás letölthető ITT. Ez csak egy 4 regiszteres csomag, (8', 4', 2 2/3', 2'), ennek ellenére 384 MB memóriát igényel betöltése.