Üdvözöljük a Myorgan.net oldalon!

Amennyiben Ön gyakorló orgonát szeretne, választhat cégünk termékeiből, melyek között megtalálhat MIDI konzolokat, MIDI pedálokat, valamint kisebb méretű orgonákat is (rendelésre). Nagyobb hangszerek építését, karbantartását is vállaljuk.

Ha a legolcsóbb megoldással szeretne gyakorló orgonát?

Vásároljon egy MIDI pedálklaviatúrát cégünktől, és csatlakoztassa egy szintetizátor MIDI IN bemenetéhez, így az orgonák P+1 kopulájához hasonló megoldást kaphat, melyen a pedáljáték könnyen elsajátítható.
Amennyiben PC alapú orgonát szeretne, csatlakoztassa a pedálklaviatúra MIDI IN bemenetéhez a szintetizátort, a pedálklaviatúra kimenetéhez pedig a PC-hez tartozó hangkártya MIDI IN bemenetét. Ebben az esetben a pedál és a szintetizátor külön MIDI csatornára kerülhet, így a manuál és a pedál különféle hangszíneken szólaltatható meg. A rendszer bővíthető további szintetizátorokkal, de ez esetben már minden egyes manuálhoz külön MIDI bemenet, vagy USB-MIDI kábel szükséges.

Ha ez az Ön igényeinek kevés?

Cégünk vállalja az Ön igényeinek megfelelő MIDI játszóasztalok elkészítését, 2 vagy 3 manuálos kivitelben, pedállal, pisztonokkal, redőnytalpakkal, akár komplett regisztervezérléssel is. Ezt a játszóasztalt MIDI vagy USB felületen csatlakoztathatja a PC-jéhez, vagy - megfelelő elektronika beépítése esetén - akár egy elektromos vagy elektropneumatikus traktúrájú orgonához is. (ez esetben a MIDI-nél gyorsabb adatátvitelű, annál nagyobb távolságok esetén is megbízható, ipari szabványú adatátvitel kerül beépítésre).

PC alapú, orgonát szimuláló szoftverek, melyek MIDI játszóasztalainkkal, pedálklaviatúráinkkal használhatók

A Hauptwerk az egyik legnépszerűbb orgona-szimuláló program. Ingyenes próbaverziója 1024 egyidejű síp megszólalásáig otthoni használatra kitűnően alkalmas. Csak ez a szoftver támogatja a 24 bites, magas felbontású hangmintákat, de csak a fizetős változatban.
A MyOrgan egy nyílt forráskódú orgona-szimulátor. A Haputwerk első verziója mintájára készült. Fejlesztését abbahagyták, a szerző a fenti szoftver fejlesztő-brigádját gazdagítja tudásával.
A GrandOrgue a MyOrgan fennmaradt forráskódjai alapján továbbfejlesztett program. Jelenleg a legtöbb szolgáltatással rendelkező, teljesen ingyenes orgona-szimulátor.
Az Orgonám egy magyar fejlesztésű szoftver. Időkorlátos, regisztrációhoz kötött demó elérhető az oldalon. Számos változatban forgalmazza a készítője, és havidíjas verziókövetést is ajánl hozzá, folyamatos fejlesztéseket ígérve.
Ezen kívül találunk még számos orgona-szimulátort, mint pl. a jOrgan vagy a Puppy Organ. Ezek félkész projektek, csak informatikusnak ajánlott a használatuk.
Orgonahangot előállíthatunk még a Native Instruments szoftvereivel, vagy a népszerű GigaStudio programmal is, de ezek hangmérnökök, profi elektronikus zenészek számára készült, drága alkalmazások.

Az egyik legszebb hangmintákat produkáló hangmérnök oldala a Sonus Paradisi. A Zlata Koruna névre hallgató cseh apátság orgonájából egy 4 regiszteres összeállítás letölthető ITT. Ez csak egy 4 regiszteres csomag, (8', 4', 2 2/3', 2'), ennek ellenére 384 MB memóriát igényel betöltése.